Det är är faktiskt värt ansträngning att hålla dina knivar i tip-top form.
Det krävs lite teknik, men veta det mest effektiva teknik för att finslipa en
kniv är inte utmanande. Bestämma precis hur att finslipa en kniv är faktiskt
vital till äganderätt; underhålla det skarpt betyder underhålla det säkert med
tanke på att en trubbig kniv placerar dig i fara för skada tvingas dig att
applicera mer tryck för att åstadkomma den minska du vill. Vågar ner hårdare kan
orsaka att kniven glider upp, och även klipp kan vara ännu värre med tanke på
att du använt ännu mer kraft än behövs för kniven. Hantera en tråkig kniv
dessutom saktar ner din förberedelse arbete och även skapar dina minskar ojämn
och mer svårt att utföra enkelt. Av utcheckning Huusk
recensioner, kan du kanske känna igen effektiviteten av denna speciella
artikel.
Tekniker att skärpa japansk kniv
Du kan vara funderar över exakt hur, och även kommer hjälpa du beräkna det
mest idealiska sätt för dig att hålla dina knivar spetsiga. Om du som att
åstadkomma egenskaper dig själv, efter det utveckla hemma med en bryggsten kan
vara din go-to; om du . något ta ett enkelt strategi, en manual eller elektrisk
skärpa är faktiskt väg att gå. Men om du inte upplever bekvämt med det metod
eller inte vill lära exakt hur för att utveckla ett blad i hemmet, du kan lätt
knacka på tjänsterna från en specialist skärpa. Det är är faktiskt verkligen
inte typiskt en dyr proposition, ändå pris kan möjligen ackumulera beroende på
hur du använder din knivar.
Hur skärpa en kniv med en stensten
En av de sätt för att utveckla ett blad är tillsammans med en brynsten.
Använda en stensten kan ta lite metod, men en gång får du lära dig det, du
kommer att lyckas behålla knivar skarp medan spara pengar och tid. En viktig
not: "Whet" inte betyder "våt femtio procent av det är 22 1/2 nivåer . Prata med
det tekniska information som inkluderade din kniv eller till och med komma i
kontakt med producenten för att validera korrekt vinkel du måste vara
utnyttja.
Area the whetstone on a cutting panel or kitchen countertop with the grov
tarmar ansikte upp. Plats en våt tidning handduk eller köksutrymme handduk nedan
sten till hjälp underhålla den från glidande.
Tillsammans med en hand, grepp kökskniv av
handtag liksom lagra knivens kant kontra sten, peka först, tillsammans med
minskning fördel möte sten i cirka 22 graders position. Du kan stabilisera
bladet med din andra hand.
Med mild spänning, skjut bladet framåt och även över hela stenstenen,
hanterar hela hela storlek av blad samt alltid hålla skärare jämnt kontra sten
vid en konstant 22 graders synvinkel.
Gör detta 10 möjligheter, sedan vänd kniven över och också erbjuda den
motsatt av blad 10 rörelser på brynstenen.
Vänd stenstenen till alright grus sida och ge varje sida av cutter 10
slag.
Slutför genom att använda ett utvecklande stål för att polera skäret, sedan skölj ut och rengör bladet torka ut för att rensa bort vilken som helst stål bitar.
Коментарі
Дописати коментар